Apropa't a les 31 entitats ambientals que formen part de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC).

També ens pots seguir a les nostres xarxes socials per conèixer de més a prop el voluntariat ambiental a Catalunya (facebook, twitter i instagram).


(imatges: Espigolada amb l'Associació de Naturalistes de Girona, voluntaris a Alinyà amb la Fundació Catalunya la Pedrera, voluntariat al riu amb l'Associació CEN, acció de neteja amb l'Associació Hàbitats)

 

La segona edició de la Setmana de la Natura s'ha celebrat del 2 a l'11 de juny, impulsada per la xarxa de Voluntariat Ambiental i la Xarxa de Custòdia del Territori.


A través dels centenars d'actes que les ONG's ambientals, associacions d'altres àmbits, escoles, universitats, administracions o empreses han organitzat, 28.000 persones han connectat amb la natura. L'objectiu de la Setmana és precisament que les persones s'hi apropin, la coneguin i la visquin, per a prendre consciència sobre la necessitat de conservar-la.

Alhora és una forma de poder conèixer les entitats ambientals amb les quals es pot col·laborar com a voluntaris i voluntàries ambientals a Catalunya.


Enguany ens han acompanyat padrins i padrines, com l'actriu Mireia Comas, el grup els Amics de les Arts, la cuinera Ada Parellada, l'aventurer Albert Bosch o la periodista Cori Calero, entre d'altres.

Destaquem la participació dels infants, a través de més de 70 escoles i instituts d'arreu de Catalunya, i del cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, que han proposat més de 30 actes.

La polsera verda #SetmanaNatura ha inundat novament les xarxes socials amb fotografies dels participants en la Setmana de la Natura.

Tot seguit, el vídeo resum de la segona edició de la Setmana Natura:


La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) obre una convocatòria per incorporar una persona menor de 30 anys durant 6 mesos a temps complert en contracte de pràctiques, en el marc de les subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de joves beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

Consulteu la informació en aquest document.Més notícies

Del 24 de novembre al 18 de desembre tindrà lloc el curs online "Ambientalització de les entitats, i dels seus projectes i activitats", amb la finalitat d'aplicar criteris de sostenibilitat ambiental en la gestió diària de les entitats.

Del 24 de novembre al 18 de desembre de 2016 es realitza la vuitena edició del curs "Iniciació al Voluntariat Ambiental", dirigit a totes aquelles persones interessades a iniciar-se al voluntariay ambiental. 

La Setmana de la Natura,  que ha tingut lloc del 27 de maig al 5 de juny, ha ofert més de 230 activitats arreu de Catalunya, per la conservació de la natura i el medi ambient. 

De la mà de 175 organitzacions, associacions, empreses, ajuntaments, etc., ha comptat amb la participació de 15.000 persones!

15.000 gràcies a totes les persones que heu contribuït a fer-la créixer!